Mario “ECB” Draghi Italiaans premier

Mario “ECB” Draghi Italiaans premier

Dit is tweede keer in tien jaar dat Italië een ongekozen EU burocraat als premier krijgt. Zijn voorganger was Mario Monti ook een EU burocraat door de gevestigde orde ondemocratisch aan de macht gebracht nadat Berlusconi illegaal was afgezet mede mbv Merkel in Duitsland. Schiet Italië hier iets mee op? Niets, de staatschuld blijft 160% van het BNP (sinds toetreding tot de EU en Euro is de italiaanse staatschuld alleen maar gestegen en werkeloosheid tot 50% toegenomen en nul groei) welke schuld nooit meer afbetaald kan worden.

De werkelijke reden achter ongekozen EU burocraten als minister-president is niet de italiaanse economie redden, niet een groei in werkgelegenheid, niet het land redden van de ondergang, maar in werkelijkheid handhaving van de status quo, problemen naar de toekomst schuiven, bezuinigen, hogere belastingen én voorkomen dat populistische anti EU bewegingen als Lega Nord van Matteo Salvini die in 2018 de verkiezingen hadden gewonnen maar buiten spel waren gezet hun verkiezingsbeloften te kunnen uitvoeren n.l. uittreding uit de EU.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *