In deze maand herdenken de Russen de grote patriotische oorlog met Hitler Duitsland

In deze maand herdenken de Russen de grote patriotische oorlog met Hitler Duitsland

Operatie Barbarossa oftewel de invasie van Stalin’s Sovjet Unie vond plaats naar nu blijkt uit archieven in Moskou enkele weken voordat Stalin Hitler Duitsland zou invallen. Het Rode leger had 40 duizend tanks aan de grens verzamelt. Een leger dat zich voorbereid op een invasie aanval kan de omschakeling niet maken van aanval naar verdediging. Hierdoor kon de Luftwaffe 95% van de Russische tanks uitschakelen. Dit was de reden dat de Duitse inval in de Sovjet Unie zo snel en effectief was. Het enige dat tussen het Duitse Nazi leger en Moskou stond was een weken eerder dan normaal invallende winter. Hitler had een mooi weer leger, geen winter leger. Hierdoor liep het offensief vast. Uiteneindelijk verloren de Nazis het initiatief en hadden de Sovjets kansen om de Duitsers te verslaan. Het kostte de Russen wel 26,6 miljoen doden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.