Brexit een feit, Parijs wil af van engelse taal en terugkeer van Latijn

Brexit een feit, Parijs wil af van engelse taal en terugkeer van Latijn

Het is verbazendwekkend dat er op frans ministerieel niveau gesproken wordt over het afschaffen van de engelse taal in de EU ten voordele van het latijn. Wat de fransen niet begrijpen is dat de dominante taal het gevolg is van een militaire bezetting. In de tijd van de franse zonnekoningen was de europese dominante taal frans. Ook onder Napoleon was dat het geval. Frankrijk werd verslagen en de Engelse koloniale macht overheerste Europa tot 1940 daarna namen de Amerikanen de macht in Europa over. De EU is een Wallstreet construct. Wie de macht heeft diens taal spreekt men internationaal.

De enige mogelijkheid om latijn weer de dominante positie te laten innemen in de EU is als Frankrijk zich weer als militaire macht opstelt en niet de voetveeg blijft van Washington maar over de grenzen van het Amerikaanse Kolonialisme kijkt. Ik denk dan aan Afrika, Rusland en China. Macron zinspeelt daar nu ook op een meer onafhankelijker koers te gaan varen middels kritiek op het Britse AstraZeneca en binnenhalen van het Russische SputnikV dit tot voor kort als onmogelijk gehouden. Heeft die trein het station inmiddels niet verlaten? Is het al niet te laat. Dat is de vraag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.