De laatste dagen van de Europese Unie

De laatste dagen van de Europese Unie

Franse president Macron verliest meer en meer steun onder de bevolking in frankrijk en LePen haar populariteit stijgt op als een raket. De fransen zijn Macron meer dan zat. Het plannetje van Macron om Duitsland voor de franse staatschulden te laten opdraaien is mislukt. Mogelijk zullen eurobonds weer ter sprake komen met steun van de PIGS landen. Niet dat het zal helpen. ECB print nu al sinds 2015 euros als ware het confetti en zelfs dat veranderde niets. Volgend jaar kan LePen Macron opvolgen en dan is het frexit en exit van de EU. Griekenland is inmiddels gelijk een oost europese staat geworden vergelijkbaar met een Polen van de midden jaren negentig. Zelfs ambtenaren salarissen worden niet meer uitbetaald. Het is de totale ineenstorting van de Griekse staat.

In Italië, Spanje, Portugal wordt het niet veel anders binnenkort en klopt het Griekse scenario straks ook op de deur. Wat niet verenigbaar is kun je niet verenigen en wat niet kan bestaan kan heeft geen bestaansrecht. Europese politici leven in een bubble net als de communisten in Moskou kort voor de ineenstorting in de jaren negentig.

Deze bubble is Woke. In Woke is boven onder en onder boven. Politici en media roepen dat de economie groeit in Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk terwijl men op de rand van de afgrond staat. Ik moet hierbij denken aan Baghdad Bob, de pers woordvoerder van Saddam Hussein. Terwijl de Yank tanks door Baghdads straten reden riep hij tegen de verzamelde pers dat de amerikanen waren teruggeworpen tot aan de grens.

De vraag is niet wanneer maar hoe de EU ineen zal storten. Geleidelijk middels terugkeer naar de eigen munt of abrupt. Dat laatste is niet te hopen. Politici in een zelf gecreëerde bubbel denken dat de globalisten hun TheGreatReset de oplossing is. Een oplossing door diegenen die juist verantwoordelijk zijn en waren voor de chaotische EU en de gehele schulden problematiek vanwege hun steel en plunder mentaliteit? Denk het niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *