4 Miljard EU geld voor AirFrance/KLM

4 Miljard EU geld voor AirFrance/KLM

Na de financiele injectie van 10 Miljard van de Franse regering om AirFrance in de lucht te houden vorig jaar, is Macron deze keer naar de EU Commissie gegaan voor een lening. Hij kreeg de 4 miljard maar onder restrictie dat AirFrance/KLM geen vluchten meer onder 2,5 uur mag uitvoeren i.v.m. de EU klimaat agenda. De EU eis was eerst onder 4 uur maar dat werd gewijzigd in 2,5 uur.

Fransen die naar Marseille, Parijs, Bordeaux willen vliegen of zelfs Madrid, Rome, eigenlijk de gehele EU moeten maar de trein nemen. Dat wordt dan druk op de stations. Er zal dan de noodzaak zijn van proppers net als in Tokio. Blijkbaar heeft Michel en VonderLeyen Covid vergeten šŸ˜‚

Het enige alternatief dat over blijft is de auto. Voor zakelijke reizigers is dit een ramp en ook voor AirFrance/KLM. Private jets verhuur bedrijven zullen waarschijnlijk de rol van AirFrance over gaan nemen. Op de internationale routes is de concurrentie moordend. Macron heeft feitelijk dit geld binnen geharkt voor een sterfhuis constructie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.