Klaus Schwab van de WEF en zijn krankzinnig idee

Klaus Schwab van de WEF en zijn krankzinnig idee

Allereerst mijn conclusie over de ideëen van Klaus Schwab. Hij mag dan wel een professor zijn maar de man heeft overduidelijk geen kaas gegeten van hoe de economie en het banken systeem werkt.

Dit is niet zo verbazendwekkend want laatst kreeg ik een brief van de ABNAMRO over de noodzaak van heffen van negatieve rente. In die brief schreef de Bank dat de ABNAMRO geld van spaarders en tegoeden uitleend het zogenaamde fractional banking en deze gelden stald bij de ECB die daarvoor rente vraagt. De Bank weet dus zelf niet hoe geld creatie werkt. Sterker, de meeste banken weten dit niet. Ook de DNB, ECB, Bank of England, de FED directeuren weten dit niet. Fractional banking wordt al niet meer gedaan sinds 1971 nadat Europa en America onder Nixon van de goud standaard zijn afgestapt. De munt eenheden zijn daarna gaan zweven afhankelijk van vraag en aanbod.

Ondanks dat wordt het nog steeds in economie lessen onderwezen. Ik zal het nog maar weer eens uitleggen. De commerciele en nonprofit banken doen de geld creatie, de centrale banken doen maar 5% de Staat doet dit niet.

Stel u heeft 30.000,- eigen geld op de bank staan. U gaat naar uw bank en vraagt een hypotheek van 3 ton. Ik ga er even van uit dat de bank u dit wilt lenen. Wat de bank doet is feitelijk de cijfers van uw bankrekening verhogen met 3 ton. U heeft dan ineens 330.000,- op de bank staan. Dit is geld gecreert uit het niets en kostte de bank geen cent maar nu komt het. U kunt ervan uw droomhuis kopen. De bank heeft nu eigenlijk een schuld bij u die u moet terugbetalen. De hypotheek lening gaat in een mandje genoemd securities en wordt verkocht op de beurs aan de hoogste bieder. Dit heet dus geld creatie van de bank en dit gebeurt over de hele wereld. Onze overheid die heel vroeger dit werk zelf deed heeft dit geld creëren uitbesteed aan de banken in het begin van de 20ste eeuw.

Wat is er in 2008 gebeurt. Voor 2008 kon je naar de bank gaan voor een hypotheek plus motorboot. Lenen 150% van het inkomen was geen probleem. In 2008 was dus het probleem dat er teveel geld gecreerd was en de banken teveel schulden hadden. Sinds 2008 print de ECB geld als confetti om zogenaamd de economie te redden. Dit is zinloos omdat de geldhoeveelheid geen rol speelt in onze economie. Wat wel een rol speelt is het vertrouwen van de bevolking. Indien de burger angst is aangepraat zal de burger gaan sparen en niet uitgeven. De hoeveelheid geld speelt dan geen rol.

Wat wil nu professor Schwab? Hij wil dat de Overheid alle burgers hun eigendommen afneemt, spaartegoeden in beslag neemt en de burger afhankelijk maakt van deze Overheid. Het gevolg zal zijn een complete ineenstorting van de economie en deze keert niet meer terug. Schwab zijn stakeholder capitalisme zal dan nooit van de grond komen net als de door hem beloofde banen.

De burger heeft dan geen geld en geen bezittingen meer. De Overheid verstrekt een uitkering. Wie gaat de banen creëren? Het midden en kleinbedrijf creert de banen middels investeren in nieuwe producten gefinancierd door kleine spaarbanken als sinds de grijze oudheid. Het MKB en die spaarbanken komen niet voor in professor Klaus Schwab zijn GreatReset. Grote banken lenen niet aan het MKB en aangezien er ook geen beurs meer zal zijn (stakeholder capitalisme ipv aandeelhouder capitalisme) zal de grootbank ook niet meer bestaan. Er zal nog maar één bank overblijven. Dit systeem is al eens geprobeerd en faalde gigantisch. Dat was in de Sovjet Unie.

Conclusie: die Klaus Schwab en zijn club van globalisten zijn zeer gevaarlijke gekken die ons feitelijk terug willen laten keren naar de tijd van de neanderthaler.

2 REACTIES

comments user
ing. J. Onno Dekker

Uitstekend en helder stuk, geld is vertrouwen!
We zagen al in de door de amerikanen gemaakte griekse burgeroorlog het doel was
de griekse bank van het volk te vernietigen. Evenzo Lybie, Irak en in zekere mate Syrie!

    comments user
    admin

    inderdaad,het doel is de vernietiging van de middenklasse, non profit banken die het MKB financieren (ECB heeft ze gedwongen te fuseren met Casino banken die het MKB niet financieren) en verantwoordelijk waren voor de economische groei en onze welvaart en natie staat. Geen enkel euro land heeft meer economische groei gekend sinds deelname aan de euro. Als Lybie, Syrie en Irak alleen maar woestijnen hadden zou ‘het Westen’ die landen dan lastig gevallen hebben?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.