Had de lockdown nut?

Had de lockdown nut?

De lockdown werd tezamen met anderhalve meter en blijf thuis ingevoerd om de oudjes in verzorginghuizen die al weinig buiten kwamen en IC bedden bezettingen te voorkomen. Althans dat is wat Rutte ons wilde doen geloven. Wat in werkelijkheid gebeurde was dat verbazingwekkend de IC capaciteit niet werd uitgebreid in 2020 en dat ziekenhuizen Covid patienten naar een paar geselecteerde ziekenhuizen stuurde wat het idee gaf van overbezetting. Vandaar de in de zomer op youtube verschijnende gefilmde lege ziekenhuizen. Blijkbaar was IC bedden bezetting toch niet zo’n thema in de besluit vorming. De lockdown veroorzaakte ook nog eens gigantische economische schade omdat de horeca, fitness, winkels, reisbureaus e.a. gedwongen werden om te sluiten.

Zoals altijd geldt ‘follow the money’. De grote zaken bleven open en online verkoop maakte een klapper omdat ineens de fysieke concurrentie was uitgeschakeld. Wie zijn de eigenaren van die grote zaken? Precies de internationale bankiers. Corporatisme oftewel fascisme waar het bedrijfsleven de Staat dicteert. Dit vindt ook plaats in de medische wereld. Het OMT dat het land bestuurde ipv de gekozen regering van Rutte, bestaat eigenlijk uit bedrijven met winst oogmerk. Het RiVM is een commercieel vaccine bedrijf in amerikaanse handen en de leden van het OMT hebben patenten en banden met de commerciele pharmaceuten en zijn hun eigen BV.

Sommige noemen dat lobbying maar ik noem het bij de echte naam fascisme. De lockdown had alleen nut voor de grote jongens met bescherming van ouderen had het niets van doen. Amazon maakte record winsten dankzij de uitgeschakelde concurrentie en het is de vraag of die concurrentie nog kans heeft om terug te komen. Vergelijk Engeland, Spanje, Italië met Zweden, Bonaire, Florida en dan zie je grote verschillen aan overledenen. Strenge lockdown veroorzaakte veel meer doden. De maatregelen in Engeland en Spanje waren afschuwelijk. Het leek eerder op een afstraffing van de bevolking. De lockdown heeft averechts gewerkt maar of we het ooit zullen beleven dat er een parlementair onderzoek naar wordt gestart waag ik te betwijfelen.

2 REACTIES

comments user
Qualitymanager

Nou dat zal wel nooit gebeuren. Ze houden zich wel gedeisd wat dit betreft. Het is nu eenmaal altijd zo dat lockdowns averechts werken. Maar ja, ze moeten de agenda volgen en dan moet het wel…..Ik word trouwens helemaal gestoord van die idiote reclames op de radio en tv…..samen tegen corona….ha ha wat een stommiteit…..

    comments user
    admin

    Matrix borden boven de snelweg blijf thuis samen tegen corona. Was vandaag in Duitsland, daar heet het zusammen gegen korona. Het is een wereldweid uitgerold script.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.