Facebook en sociale media zijn bedacht door de RAND Corporation

Facebook en sociale media zijn bedacht door de RAND Corporation

De RAND Corporation is geaffilieerde met de CIA. RAND had ook de Arabische Lente oftwel de Facebook revolutie in het Midden-Oosten bedacht. Was Operation Mockingbird bedoelt om de kranten en de tv te indoctrineren of zoals een voormalig CIA directeur ooit zei ‘als men onze propaganda gelooft dan hebben wij ons doel volledig bereikt’ RAND heeft psychologen in dienst voornamelijk opgeleid in Yale die de manipulatie via sociale media heeft bedacht om kostenloos persoonlijke gegevens te verzamelen en dossiers aan te leggen voor populatie controle. Jij koopt de dure apparatuur (iPhone is al rond de €1000) en bieden je gratis sociale media aan. Dit was voorheen ook met Windows het geval. De updates waren niets anders dan deurtjes openzetten voor de geheime diensten en andere deurtjes die ontdekt waren door hackers weer te sluiten.

Nou is sociale media een twee-snijdend zwaard. Enerzijds kunnen de geheime diensten alles van je en alles wat je denkt te weten komen dankzij je input in de Cloud en doen vastleggen maar ook kunnen de gebruikers zich vereenigen in oppositie. Nu daar komt de laatste tijd meer en meer een eind aan vanwege censuur. Facebook Twitter Instagram e.a. claimen dat ze de openbare ruimte zijn, een soort nutsvoorziening. Echter met censuur vervalt die functie. Stel je water leverancier is het niet eens met je mening en sluit je af, wat zijn ze dan? Publieke voorziening of gewoon een winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.