Sinds 2003 verzekeraars de Zorg in handen kregen is het protocol god

Sinds 2003 verzekeraars de Zorg in handen kregen is het protocol god

Burocraten in dienst van zorgverzekeraars hebben protocollen opgesteld waar artsen en verpleegkundigen zich aan dienen te houden. Artsen en verpleegkundigen hebben geen discretionaire bevoegdheden op basis van hun opleiding meer. Het protocol schrijft voor elke aandoening of klacht van patienten niet alleen de behandelwijze voor maar ook met welke medicijnen patienten moeten worden behandeld. Afwijken van deze protocollen levert al snel een waarschuwing op of dreigen met intrekking van de BIG registratie op.

Artsen hebben dus geen ervaring of opleiding nodig. Artsen dienen alleen de patient aan te horen, vervolgens de klachten in het systeem in te typen en het systeem kiest het behandel protocol. Er mag niet links of rechts van afgeweken. Verbazing bij de artsen en verpleegkundigen als het protocol de patient niet geneest erger nog het alleen maar verergert. Men steekt dan de handen in de lucht en roept u bent uit behandeld. Voortschrijdend inzicht wordt niet beloond. Het heeft allemaal met kosten van doen.

Een patient met luchtwegeninfectie werd doorverwezen naar het ziekenhuis. De situatie verergert. Men hanteert de PCR test, uitslag negatief. De familie vraagt om Ivermectine. Het protocol staat dit niet toe. Verdoving wordt toegepast en de patient gaat aan de ventilator. De familie krijgt het toch voor elkaar dat de behandelend arts afwijkt van het protocol en binnen 1 dag staat de patient weer op de eigen benen en kan naar huis. Het zorg personeel uit hun grote verbazing. Stribbelen tegen want het protocol hanteert een verplicht aantal dagen ziekenhuis verblijf. Het protocol gaf toch aan dat dit de juiste behandelmethode is riepen de behandelaars. Wordt het protocol door deze nieuwe inzichten aangepast? Nee, bij de volgende patient met dezelfde klachten wordt hetzelfde protocol weer gehanteerd.

Het bovenstaande beschrijft de tunnelvisie in de zorg. Artsen en verpleegkundigen zijn niet meer deskundigen die leren van ervaringen, het zijn menselijke AI robots geworden. Deze tunnelvisie is tot alle lagen in de Medische Wereld doorgedrongen. Als het protocol niet werkt gaat men stug door met het protocol.

Dit is niet alleen in de zorg zo. Protocollen zijn de voorlopers van robots. Uitvoerders van regeltjes.

Sinds de WHO protocollen heeft ingevoerd mogen medicijnen als Ivermectine niet meer buiten het werkgebied worden toegepast. Ingeval van pandemie├źn is alleen het vaccin de oplossing. Het vreemde echter is dat de RT PCR test geen medische toestemming heeft om infecties te meten en toch wordt het buiten het toestemmingsgebied gebruikt dankzij de WHO.

Albert Einstein zei ooit, extreme domheid is als men keer op keer precies hetzelfde doet en men elke keer weer een andere uitkomst verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.