De zinloze opoffering van nederlandse militairen in Afghanistan

De zinloze opoffering van nederlandse militairen in Afghanistan

De media staan bol over Afghanistan over wat nu wel goed en wat fout is gegaan. Het feit dat wij daar niets te zoeken hadden wordt niet benoemd. Vele Nederlandse militairen zijn voor niets in Kunduz omgekomen waarbij zelfs de zoon van de Nederlandse chef staf. Geen enkele zoon van een politicus overigens. Die schuilen in de regel onder de pluche zetels.

Het leger wordt door politici naar een zinloze onmogelijke onder amerikaanse druk tot stand gekomen oorlog gestuurd, krijgen ook nog eens de schuld als het niet lukt en een schop onder de kont bij thuis komst. Je moet wel gek zijn om in het Nederlandse leger te willen dienen. Blijkbaar zijn er nog steeds schapen.

De Taliban (vertaald moslim leerlingen) een onder Paki generaal Musharraf gecreerd moslim broeders leger om Afhanistan onder Pakistaanse controle te houden, zijn inmiddels een stuk wijzer vergeleken met 20 jaar geleden. Ze gebruiken niet meer houwitsers maar sociale media, het fanatieke is er af, ze zijn nu diplomaten geworden i.p.v. geestelijken en Iraanse sjiieten zijn niet meer hun vijand. Sterker nog, de Iraanse Revolutionaire Garde onder Soleimani heeft ze getraind en wijzer gemaakt. In Iraq stonden de populaire sjiitische brigades al klaar om af te reizen naar Afghanistan om de sjiieten te beveiligen en Taliban te bevechten maar dat is inmiddels afgeblazen.

Het wordt nog een hele kluif om Afghanistan te besturen. Kabul e.a. steden zijn in die 20 jaar uit gegroeid tot moderne westerse steden. Daarbij hebben de Taliban de hulp nodig van het globalisten banken kartel. Dat laatste wordt lastig.

Terug naar het Afghanistan debacle. Allereerst ga je niet een datum van terugtrekking rondbazuinen, ten tweede ga je niet de centrale leiding opheffen zodat het Afghaanse leger zonder hoofdkwartier kwam te zitten. Ten derde hef je niet de luchtmacht basis op van waaruit luchtsteun wordt gegeven en eventueel gevacueerd kan worden. Of het was incompetentie of bewuste planning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.