De beleggers in Bitcoin kregen (weer) hun trekken thuis!

De beleggers in Bitcoin kregen (weer) hun trekken thuis!

Bitcoin halveerde bijna vandaag. Gister nog 63k en nu 35k. Vertel mij nu niet meer dat beleggen in Bitcoin beter rendement opleverd. Daarbij vertellen ze in de Kerk van Bitcoin ook altijd dat Bitcoin het nieuwe goud is. Een vorm van waarde vermeerdering. Die periode is geweest.

Die vergelijking is een beetje misplaatst omdat de goud en zilver prijs via papier goud en zilver ETF’s crimineel worden onderdrukt door centrale banken en hun cronies. Dat lijkt voorbij. Pump en dump heb ik al een jaar niet meer gezien. Basel heeft de ETF posities in goud en zilver beperkt doordat er een zekere hoeveelheid in onderliggende waarde moet zijn.

Bitcoin wordt nu ook in ETF op Wallstreet verhandeld. Up the elevator, down the elevator shaft. Dit betekent alleen maar dat de volatiliteit fors gaat toenemen. Bitcoin wordt niet gereguleerd door iemand dus vrije flits jongens spelen casino. Tijd om uit Bitcoin te stappen. De fat lady heeft gezongen.

Bitcoin is geen geld, Bitcoin of enig ander crypto wordt niet gebruikt in betalingen (muv Honduras en El Salvador maar is dit een succes?) dus is het geen geld en zeker niet het nieuwe goud. Bitcoin is een commodity. Een belegging. Beter nog een geloof.

Ondertussen zakte de oliedollar t.o.v. de Euro en het Britse pond fors weg wat weer de olie prijs in dollars opdrijft. Gaat deze daling zich verder voortzetten dan naderen we rap het Minsky moment dat de dollar de status van reserve currency gaat verliezen. Het wachten is op de olielanden en als zij de dollar dumpen is het hommeles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *