Centrale Banken zijn aan het einde van 13 jaar QE gekomen

Centrale Banken zijn aan het einde van 13 jaar QE gekomen

Sinds de bankencrisis van 2008 hebben centrale banken in de wereld geld als confetti geprint, QE quantative easing genoemd, om de failliete banken kartel in de lucht te houden. Het inflatiespook lang verwacht is nu hier. Tekorten ontstaan nu overal.

Daarbij komt nog de amateurs burocraten in de EU die zo graag de markt inkoop controleren en de gas inkopen te laag hebben ingeschat. Hierdoor is de energie crisis ontstaan. Burocraten onverstand. De Russen zeggen wij houden ons aan de afgesproken leveranties en kom niet klagen als je te weinig hebt ingekocht voor de winter omdat jullie dachten dat windturbines en zonnepanelen genoeg energie zouden opleveren en niet deden.

Vladimir Putin sprak zich onlangs al uit over de Woke communisten cultuur in de EU. Niemand is daar thuis en de burocraten (net als in de Sovjet Unie) leven daar in lala land. Duitse Von der Leyen en Belg Michel willen verantwoordelijkheid maar zijn niet thuis als het erop aankomt.

Nitraat (grondstof voor kunstmest heeft in het verleden voedsel tekorten teruggedrongen) komt nu tekort en verhindert de landbouw om kunstmest te gebruiken. CO2 voor kassen, bloemen, planten en voedsel groeien mbv CO2. Elke dag brengen vrachtwagens CO2 naar de kassen.

Zonder CO2 groeit er niets.In Glasgow op de COP meeting is tot nul CO2 uitstoot besloten. Ziet u de bui al hangen? Sinds maart 2020 is het al ‘doe niet zoals wij, die wat wij je zeggen’. De 1% vliegen met hun privé jets af en aan maar u mag niet meer vliegen. Hele colones van beveiligde gasguzzlers rijden van het vliegveld naar de bijeenkomst maar u mag straks niet meer in uw diesel of benzine auto rijden. Men noemt dat nu al CO2 lockdowns.

Daarnaast nog de agenda van economische destructie, onteigening van boeren, sluiten van midden en klein bedrijf als niet essentieel. De niet essentieel status wordt niet verder aangeduid. De bedrijven in eigendom van Blackrock en Vanguard zijn wel essentieel? Het is willekeur en een sinister agenda dat loopt. Ondertussen worden miljarden gestolen van u als belasting betaler als gratis geld aan leden van het banken kartel gegeven als Tesla en Amazon.

Ik zou nooit een Tesla of iets bij Amazon kopen omdat Musk en Bezos gratis geld krijgen van de Centrale Banken en bij de Club van de 1% behoren. Hun personeel wordt onderbetaald terwijl beide lachen om zoveel stupiditeit van hun klanten.

Wat is inflatie? Inflatie is geld ontwaarding. Dit kan snel uitkomen op hyper inflatie waarbij je dan duizend euro voor een brood moet neertellen. De enige manier om aan inflatie te ontkomen is rente verhoging en niet een klein beetje ook. Rente is dat geld weer geld kost. Maar daar wringt ook de schoen.

Er is 13 jaar lang ongedekt geld gecreerd en hierdoor zijn schulden astrononomisch en onbetaalbaar geworden. Zelfs 1% rente stijging doet de economie al crashen en toch is dat de oplossing om de economie te redden. Laat de schuldenaars failliet gaan. Er is niet zo iets als ‘too big to fail and no need to go to jail’ dat Merkel geeft gedaan in de EU of ‘kick the can down the road’. Deze ‘road’ is eindig en het einde van die ‘road’ is nakende.

Dit betekent dat regeringen en banken maar ook bedrijven failliet zullen gaan. Maar dat is altijd al zo geweest. De Slavenburg Bank (hoe toepasselijk in deze tijd) ging failliet. Duisenberg zei toen ‘dat is het risico van geld op de bank zetten daartegenover staat het voordeel van de rente die je daarover ontvangt’.

Rente? Dat heb ik al jaren niet meer gezien over mijn rekeningen, wel negatieve rente. Je moet nu geld toegeven om je geld te mogen stallen bij de bank. Dit is de bron van alle ellende.

De huidige ECB president is een in Frankrijk veroordeelde crimineel genaamd LaGarde. Zij weet niets van bankzaken sterker, de meeste bank directeuren weten ook niet hoe geld en leningen worden gefinancierd. Men wil nu over naar een nieuw systeem. CBDC oftwel digitale munteenheid van Centrale Banken. Wie garandeert ons dat het Casino graaien niet opnieuw begint? Niemand. De eigen club krijgt gratis krediet en u en ik mogen betalen.

Digitaal geld i.c.m. de Green Pass Covid Pas of hoe ze het ook noemen leid tot slavernij en totale controle over alles wat je doet en uitgeeft. Als de Overheid alles van je weet heerst er tirannie en als wij alles over de Overheid weten wat ze doen heerst er democratie. Staat niet in ons volkslied de tirannie bestrijden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.