Het inflatie spook is hier dankzij Centrale Banken

Het inflatie spook is hier dankzij Centrale Banken

Sinds de banken crisis van 2008/2008 hebben centrale banken geld geprint als confetti en nu zijn ze aan het einde van de tunnel gekomen. Je ziet het nog niet maar de prijzen gaan omhoog. Geld printen zonder onderliggende waarde creëert inflatie en rente stijgingen.

Dit gebeurt wanneer de schulden zo groot geworden zijn dat ze niet meer terug betaald kunnen worden. Inflatie is per definitie geld vernietiging. Het euro geld systeem is dus op weg naar de afgrond.

De centrale bankiers weten dit en werken aan CBDC oftewel Centrale Bank Digitaal Currency oftewel een soort Bitcoin. Vervanging van de euro. Mogelijk noemen ze het ook weer euro. Probleem wat deze bankiers niet begrijpen is dat je de torenhoge schulden ontstaan door tien jaar lang onbeperkt geld printen, om de zombies te groot om om te vallen te spekken, niet even kan kwijtschelden.

U weet wel debit is één maar er is ook nog credit. Als er een lening wordt gegeven dan is er altijd een financier nodig. Geld groeit niet aan bomen wat linkse politici graag denken. Net als Ying en Yang, Zwart en Wit is er een balans. CBDC gaat dus niet werken en is dus ook niet de oplossing voor de huidige financiele problemen. Ik heb het dan ook nog niet eens over afschaffen van contant geld.

Negatieve rente was door de Centrale Bankiers verzonnen om extra tijd te kopen om zogenaamd de problemen op te kunnen lossen. Die negatieve rente wordt gestolen uit uw portemonnee. Problemen oplossen hebben ze dus nooit gedaan. In plaats van de failliete banken om te laten vallen, failliet laten gaan blijven ze paarlen naar de zwijnen werpen.

Met een rap stijgende inflatie kom je in een vicieuze cirkel terecht van nog meer geld printen en nog meer inflatie tot gevolg. Geld wordt op deze wijze vernietigd naar een waarde van nul.

De oorzaak van dit alles is dat men de intrinsieke waarde van geld uit het oog verloren is. Geld kost geld. Geld moet geld kosten. Tegenover een lening staat rente en aflossingen. Rente is volledig uit het vizier verdwenen. Tien jaar negatieve rente vernietigd geld.

Er moet volgens de balans aan uitstaand geld een onderpand van gelijke waarde staan om de balans ‘glad te krijgen’.

Velen roepen Bitcoin is de oplossing. Het probleem met Bitcoin is dezelfde als die van CBDC geld of de IMF SDR’s, er is geen onderliggende waarde. Niemand die Bitcoins heeft, gebruikt het voor betalingen ondanks pogingen daartoe. Bitcoin heeft uitsluitend een speculatieve waarde. Wat de gek er voor geeft.

Daarbij zonder Internet bestaat digitaal geld niet. Je hebt Internet nodig. De reden dat Bitcoin in tien jaar als een pijl van 5,- euro naar nu 60.000,- euro is geschoten heeft van doen met schaarste. Nieuwe Bitcoins moet ‘gemined’ worden. En dat wordt steeds moeilijker en kostbaarder.

Waar leid dit geld printen naar toe? Totale afbraak van ons systeem. Is dat niet de droom van communisten? Breek de samenleving af tot op de grond en dan creere je heilstaat van totale controle. De historie bewijst dat Communisme niet werkt en toch zijn de commerciele centrale bankiers precies dat aan doen.

Wat is de oplossing? Edelmetalen zijn geen goede belegging maar wel goed ingeval van hyperinflatie in het behoud van waarde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.