Burgelijke ongehoorzaamheid verboden door het partijenkartel

Burgelijke ongehoorzaamheid verboden door het partijenkartel

FvD tweede kamer lid Gideon van Meijeren werd de microfoon uitgezet door de voorzitter omdat hij zich schuldig zou maken aan het oproepen van burgelijke ongehoorzaamheid.

Burgelijke ongehoorzaamheid is een essentieel onderdeel van onze democratie. Vergelijkbaar met het tweede amendement, recht op het dragen van wapens. Die wapens zijn bedoeld voor bescherming tegen een tyrannieke overheid.

Gideon is een staatsrecht jurist in tegenstelling tot de rest in de Tweede Kamer die meegelift hebben op de populariteit van de partijleider en waarveen de meesten sociologie hebben gestudeerd.

Ik kan mij legio voorbeelden herinneren waarbij D66 zelf opriep tot burgelijke ongehoorzaamheid over de kruisraketten stationering begin jaren tachtig. D66 is ineens roomser dan de paus.

Tien jaar geleden riep Piet Boekhoudt van de PvdA Groningen op tot burgerlijke ongehoorzaamheid en niemand kraaide erom.

Drie maanden geleden riep Esther Ouwehand, partij voor de Dieren nog op voor burgelijke ongehoorzaamheid. Niemand kraaide erom.

Ook de klimaat lobby roept op tot burgelijke ongehoorzaamheid.

Er wordt natuurlijk weer met twee maten gemeten. Het dichtzetten van de microfoon in de Tweede Kamer terwijl een volksvertegenwoordiger spreekt die daar een groot deel van de bevolking vertegenwoordigt is geen democratie eerder censuur. Het is ongehoord en nog nooit eerder vertoond.

Het is een flagrante schending van ons Staatsrecht. Burgelijke ongehoorzaamheid is essentieel onderdeel van een democratie.

Het kennis nivo in de Tweede Kamer is gezakt tot een zeer laag pijl. Gevoel ipv feiten voeren de boventoon. Hieronder nogmaals de noodzaak tot burgelijke ongehoorzaamheid in geval dat de regering ontspoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.