Ongekozen burocraten sluiten geheime deals met pharmaceuten

Ongekozen burocraten sluiten geheime deals met pharmaceuten

De draaideur tussen industrie en ongekozen burocraten werd tot 15 jaar geleden nog bestraft in Nederland door de rechter. Ik denk dan aan het beleggings schandaal van de Provincie Zuid-Holland die met gemeenschapsgeld de beurs op ging en van de beurs winsten nieuw meubilair kochten.

De Europese Sovjet Unie Ursula von der Leyen sloot geheime dealtjes met Pfizer waarbij de kontrakten geheim blijven. De communicatie over deze gifspuit deal verliep via whatsapp en sms. Deze communicatie blijft geheim werd onlangs bekend gemaakt.

Eerder hadden MEPS al hun bezwaren naar buiten gebracht tijdens een persconferentie waarbij zij documenten lieten zien waarin de tekst volkomen zwart waren gemaakt. Dit is de openheid van de commissie. Een farce.

Transparantie is niet het sterkste punt van de EU. Dit was al eerder het geval. De draaideur tussen burocraten en groot industrie is genoeg zaam bekend.

gezellig onderonsje, we hebben toch maar een mooie deal gemaakt. €20 per gifspuit. 1.8 miljard verkwanseld aan een wat Pfizer CEO Boerla nu zelf bevestigde een niet werkende spuit. En dat bij de NAVO ook al zo’n nutteloos instituut. (Atlantic Council).

Het feit dat haar man ook voor een pharmaceut werkt daar moeten wij niet al teveel bij stilstaan aldus Von der Leyen. Opvallend is dat elke lidstaat maar zelf zn gezondheidszorg moet uitzoeken bemoeit de commissie zich wel met de inkoop van deze Pfizer bagger. Feitelijk subsidie gegeven aan Pfizer.

Het dealtje met Pfizer blijft dus geheim. Cronyism ten top. Ze liegen dat ze barsten in de Commissie. Der Spiegel had wel degelijk een punt. De wet schrijft voor dat SMS, email wel degelijk rechtsgeldige berichten zijn en dat er bewaarplicht geldt. Althans blijkbaar niet voor ingekozen burocraten. Het ging hier om publiek geld ter waarde van maar liefst 1.8 miljard.

Men neemt de burger de maat maar niet zichzelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.