Blufpoker Putin en de EU – toon je kaarten

Blufpoker Putin en de EU – toon je kaarten

In poker heet het toon je kaarten. De EU speelt blufpoker en nu moeten ze hun kaarten op tafel leggen en ze hebben niet wat ze wel claimden te hebben. Bluf blijkt vaak geen goede strategie te zijn.

Kanselier Scholz had Putin gebeld en Putin had gezegd tegen hem, je kan nog steeds met euros betalen maar dan moet je wel een rekening openen bij de GazProm Bank en die zullen dan voor jouw de euros omwisselen tegen roebels en dan kun je daarmee voor het gas betalen.

Dat dit omwisselen geld gaat kosten en de omwissel koers ongunstig zal zijn wordt niet over gerept. Gas gaat voor de Duitsers (en alle anderen) heel erg duur worden. De baas van BASF heeft al gezegd dat deze idiote sancties tegen Rusland tienduizenden banen gaat kosten en fabrieken zal doen sluiten. BASF heeft ook een fabriek in Heerenveen. Chaos.

Scholz, verklaarde doodleuk na afloop van zijn conclaaf met Putin aan de Duitse Pers dat Duitsland gewoon met euros voor het gas mag blijven betalen. Hij had het ook over contractbreuk door Putin zonder erbij te vermelden dat stopzetten van de Nordstream2 pijpleiding die al klaar ligt ook contractbreuk is. Het toont maar weer aan dat ideologie ontkenning van de realiteit is.

De ECB gaat ondertussen vrolijk verder met het ondergraven van de euro. Ze gaan gewoon door met geld printen als confettie om de inflatie verder op te jagen naar Zimbabwaanse nivo’s. 10.000 euro voor een brood komt eraan. Vroeg of laat nadert de ECB een Minsky moment van totale falen van de euro. FED en BoJ zijn al met QE gestopt. ECB gaat gewoon door.

Nu gaat de ECB ook de zwakke broeders in de EU financieel steunen door hun waardeloze leningen op te kopen. Deze leningen komen bij de het zwarte gat van ECB schulden op de balans. Deze landen als Griekenland, Italië, Portugal en Spanje maar ook Frankrijk verjoegen hun onderdanen uit hun banen vanwege een verplichte injectie met een depopulatie biowapen, lockdowns als in 2020 waarbij ze hun al zwakke economiën hebben opgeblazen maar Nederland is ook niet veel beter af.

Ons BNP is nu vergelijkbaar met dat van België. De Luxemburgers hebben het veel beter aangepakt. Ondanks dat Luxemburg een klein landje is zijn ze ons al lang geleden gepasseerd en hun BNP is veel hoger dan NL.

Ook Nederland onder het Rutte regime hanteert ideologie voor realiteit. Ze hebben het nu over de verwarming een graadje of twee lager zetten en minder gas gebruiken. Alsof dat zal helpen.

Rutte wilde zelf erbij zijn in de Tweede Kamer tijdens de toespraak van een Nazi moordenaar als Zelensky. De FvD is nu twee senatoren kwijt die opstapten uit boosheid dat de FvD niet bij de toespraak aanwezig wilde zijn.

Sterk is de propaganda dat zelfs FvD gestudeerden niet het verschil kunnen zien tussen werkelijkheid en propaganda.

Als ik Thierry was geweest had ik er wel bij willen zijn en doen wat ze in het Europese Parlement hebben gedaan met Trudeau, uitgemaakt voor dictator. Dit kwam hard aan bij Beijing Justin.

Ik was dan ook opgestaan en Zelensky voor Nazi Hitler bewonderaar en massa moordenaar uitgemaakt. Die toespraak was een novum omdat nog nooit in de parlementaire geschiedenis een buitenlands persoon een toespraak in de Kamer heeft gehouden. Thorbecke draait om in zijn graf. Ons Staats bestel wordt vertrapt door WEF gekkies in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.