ECB (en EU) leidt ons naar destructie

ECB (en EU) leidt ons naar destructie

ECB kondigde aan meer van hetzelfde te gaan doen wat ze de afgelopen dertig jaar al hebben gedaan en zeker de laatste twintig jaar sinds de introductie van de euro in 2002.

Inflatie is sinds 2002 opgedreven om voornamelijk de Duitse industrie goedkoper te laten produceren en  de lonen omlaag te krijgen.

Hoe krijg je inflatie?

Dat doe je door veel geld bij te drukken, de prijzen op te jagen zodat de lonen omlaag gaan t.o.v. waarde van de munt, huizen prijzen opjagen zodat starters geen kansen meer hebben. de oligarchie heeft de laatste maanden massaal gejaagd op huizen met 1000m2 grond in nederland. 100 jaar oude huizen maakt niets uit. Ze overboden iedereen door 75 .000,- boven de vraagprijs te bieden.

Het verbaast mij dat toen Kanselier Gerhard Schroeder het minimum loon afschafte in Duitsland de rest in europa niet volgde. Dit is nu precies het beleid van de ECB.

 • Spek de 1% oligarchie door hen gratis geld te lenen, u betaald op uw hypotheek 4 a 5%
 • Verlaag de lonen, hierdoor druk de waarde van de euro
 • Creer een leger van werkelozen (werkelozen maak je afhankelijk van de overheid)
 • Zorg dat mensen in de schulden komen (controle)
 • Drijf de prijzen van bezit (woningen) op middels speculatie

Resultaat:

 • De 1% wordt steeds rijker en de bevolking steeds armer
 • Middenstand wordt vernietigd (Covid – onteigening)
 • Kleine bedrijven kunnen geen financiering krijgen (er zijn bewust geen non profit banken meer)
 • Huizen worden onbetaalbaar
 • Werk verdwijnt (ABN, ING enz. financieren alleen nog hypotheken, aandelen en obligaties)
 • RABO financiert boeren maar niet milieu vriendelijk boeren. RABO mantra is groter, grootst

De ECB schendt haar gegeven mandaat uit het Verdrag van Maastricht al sinds het begin. Niet onder de eerste president, de nederlander Duisenberg, maar onder zijn opvolgers Trichet, Draghi en nu crimineel LaGarde veroordeelt als fraudeur en dief van staatsgelden door een franse rechtbank.

De nieuwe ECB maatregelen om de PIGS te beschermen tegen de markt is wijn in oude zakken. Naast eenmalige rente verhoging van 50 basis punten (niet eens half procent) gaat de ECB weer staatsleningen opkopen. Dit doen ze al sinds 2008. Ondertussen is de ECB bank eigenaar van alle zuidelijke europese landen en in weze een bad bank geworden. Er staan meer schulden op hun balans dan bezittingen.

Duisenberg verdronk in zijn eigen zwembad. Dit lot deelde hij met een Rolling Stones lid nadat die weigerde om hun hit single Sympathy for the Devil te herschrijven en “who killed the Kennedys it was LBJ” eruit te halen.

Ook Rutte weet natuurlijk dat als je de 1% oligarchie agenda niet uitvoert dan eindig je dood in een je eigen zwembad. The Great Reset loopt gevaar door het verzet van de boeren en Rutte moest op het matje komen bij Schwab.

De boeren moeten weg want de individuele boeren kun je niet controleren. Het plan van Wallstreet is, en Rutte, de Europese Unie en ECB gedragen zich alleen maar als rubber stempels, is om de landen hun eigen voedsel productie af te nemen zodat zij gedwongen worden om voortaan hun voedsel in de Verenigde Staten kopen.

Gas en olie uit Rusland is verboden en komt nu ook uit Amerika. Dit drijft de dollar op en duwt de euro naar beneden. Landen moeten dure dollars inkopen om hun importen te betalen.

Dat kunnen de meeste landen als Sri Lanka niet. Betalen met hun eigen munt voor importen accepteert Amerika niet en daarvoor moeten zij dollars lenen. Dat is voor de EU (nog) geen probleem maar in Sri Lanka zie je al waar dit toe leidt. Dat eiland staat niet alleen, want ook Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika dreigt het zelfde scenario van chaos en voedsel schaarste.

Wallstreet zoekt manieren om hun winsten te verhogen en Klaus Schwab is voor dit doel gekozen en wil graag hen ten dienste staan. Iedereen geen eigendommen meer, verpozen in de Metaverse, bugs eten. Het boerenland wordt de smart city, asielzoekers woningen en windturbines en zonnepanelen.

Het gaat er niet om of die energie opwekken, dat is totaal onbelangrijk. Het draait om vernietiging van onze cultuur (die we volgens koningin Maxima (WEF lid) niet hebben), onze welvaart en onze identiteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *