CBDC – Wat gaat dit voor u betekenen?

CBDC – Wat gaat dit voor u betekenen?

Het is geen geld. Net als nu hebben banken geen geld. Het zijn cijfertjes. Als de bank uitleent verhogen ze eenvoudig het aantal cijfertjes. Dit heet geld creatie. Maar u dient erover rente en aflossingen te betalen. Dit zal onder CBDC niet veranderen.

Contant geld wordt in 2024 uitgefaseerd en pinautomaten zullen verdwijnen. Per 2025 zal CBDC (de gevangenis staat) een feit zijn. Maxima en Kaag zijn er druk mee bezig dit te realiseren.

Nu:

Opent u nu een bankrekening en u legt bankbiljetten in dan zal de Bank een rekening openen en cijfertjes erop zetten. Deze cijfertjes is geen geld en tot 100.000,- door de Nederlandse Staat gegarandeerd. Daarboven niet.

De door u ingebrachte bankbiljetten gaan direct naar de DNB want Banken hebben geen geld. Banken zijn commerciële bedrijven die failliet kunnen gaan als ze teveel digitale cijfertjes creëren. Dit is in 2008 gebeurd.

Straks:

Central Bank Digital Currency oftewel CBDC is geen geld, het is een controle systeem. De banken die u nu kent zullen nog wel enige tijd bestaan. Maar iedereen krijgt een bankrekening bij de centrale bank.

De BIS (Bank of International Settlements) in Zwitserland is de baas van alle centrale banken. Zij voeren het CBDC controle systeem in. Het is geen geld en geen crypto. Een video circuleert op YouTube waarbij de directeur van de BIS zegt dat alle bankrekeningen in één pool gaan van waaruit de volgende bankencrisis zal worden betaald.

Opsomming van want het dan wel is:

  • Controle, beperken en blokkeren van betalingen (bijvoorbeeld aan Vrijbijmij of FvD)
  • Carbon footprint, restrictie op reizen
  • U reist met de auto naar Utrecht en overschrijdt uw CO2 limiet? Kunt u niet meer betalen.
  • Overschrijdt u uw footprint dan wordt uw bankrekening gedebiteerd met een boete bedrag
  • Alle bankrekeningen gaan in één pool waaruit de BIS de volgende crisis zal gaan betalen
  • Geen zeggenschap meer over uw bankrekening
  • U heeft niets en zal “gelukkig” zijn
  • Eigendommen worden niet meer toegestaan
  • Geen “shoppen” meer
  • U dient te accepteren wat men u toe verplicht

Bovenstaande zaken zullen automatisch via algoritmen worden uitgevoerd.

De enige manier om dit controle en beheer systeem te omzeilen is eigen geld creatie. Wat is geld? Geld is een geloof systeem. U heeft van uw ouders en op kleuterschool met plastic muntjes geleerd dat de gulden/euro geld is. Dat is het niet. De euro is schuldpapier. De Overheid leent u schuldpapier en belooft u dat te zullen garanderen. Dat is alles. In de praktijk gebeurt dat zelfs niet.

Mee doen met de Utrechtse (crypto) euro kan alleen door ze met ECB euro’s te kopen en dat is niet wenselijk daardoor werkt inflatie ook door naar crypto. Kopen van bijvoorbeeld Florijn of Gulden via Exchanges is een no go. Daar worden de gekochte crypto’s juist gestolen.

I.p.v. kopen moet in een nieuw betalingssysteem uitgeleend worden en men kan dit geleend betalingsmiddel weer renteloos terug betalen door iets voor de gemeenschap te doen zijnde een product te maken of een dienst uitvoeren. Hierdoor sluiten we de corrupte bankiers met hun inflatie uit. Inflatie zal in ons nieuw systeem niet meer voorkomen. Ook grote schulden en armoede zullen tot het verleden behoren. Iedereen wordt hier beter van. Een ethische commissie zou hierop toezicht moeten houden.

Voor internationale handel kan ons nieuwe betalingsmiddel gedekt worden met goud. Net als heel vroeger werden handels tekorten opgevangen met goud uitruil. Dit deden de Egyptenaren, Babyloniërs, Grieken , Romeinen maar ook in Europa voor de invoering van de euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *